구조의 이해 :: Introduction to Building Structure

건축 기술의 변화를 역사적으로 살펴보고, 건축물의 형태와 요소의 구조적 역할을 학습한다. An overview of the ideas and physical basis of the construction process. The course seeks to teach students the basics of architectural structure and to provide an overall understanding of structural systems. The behavior of masonry wall, frame, and membrane systems in wood, brick, reinforced concrete, and steel are studied through theoretical tests and built models. It assists students in applying knowledge and understanding of architectural structure to the different phases of architectural practice that include planning, structural design, and construction.